KATA bevallás 2021. február 25-ig határidős. Eddig kell megküldeni minden kisadózó vállalkozónak a 2020. évre vonatkozóan. A tételes KATA mellett fizetendő 40%-os adót is eddig, a bevallással egyidejűleg kell megfizetni az adóhatóság felé.

KATA bevallás 2021

De hogyan is kell jól kitölteni a KATA bevallást? Sokakat érdekel ez a kérdés, ezért most segítséget próbálunk nyújtani a bevallás kitöltéséhez.

Amennyiben 2020. évben lettél kisadózó, vagy korábbi évben indítottad kisadózó egyéni vállalkozásodat, betéti társaságodat, akkor tisztában kell legyél vele, hogy 2021. február 25-ig a 20KATA jelű NAV nyomtatványon bevételeidről adatot kell szolgáltatnod. Ebben a bevallásban kell a 40%-os KATA adóról és az 1 milliót elérő egy ügyféltől származó bevételeidről is számot adnod.

A 20KATA bevallás a NAV honlapjáról tölthető le. A nyomtatványt a szintén itt található ANYK programmal lehet a kitölteni és ügyfélkapun beküldeni.

A 20KATA bevallás a NAV ONYA (online nyomtatványkitöltő alkalmazás) felületén is elérhető, kitölthető és beküldhető most már.

KATA bevallás kitöltése

A bevallás kitöltése viszonylag egyszerű, de érdemes pár dologra különösen odafigyelni annak kitöltése során. 

Ez a tartalom csak regisztrált felhasználóink, olvasóink számára elérhető!

 Regisztrációhoz nézd meg heti/havi/éves olvasói csomagjainkat!