Így év elején van pár adófizetési határidő márciusban (és áprilisban is idén), amire érdemes odafigyelni. A kötelező kamarai tagdíj éves összege, a helyi iparűzési adó első félévi összege és a gépjárműadó első félévi összege is ilyenkor esedékes. Elektronikusan már szinten minden intézhető ügyfélkapud segítségével.

I. Iparűzési adó

Az iparűzési adót továbbra is a székhely/telephely szerint illetékes önkormányzatnak kell fizetni két részletben 2021. március 15-ig és szeptember 15-ig.
Az ügyfélkapura érkezik az egyenlegközlő levél, de ha nem érkezne meg, akkor az ügyfélkapuval belépve a baloldalt az „adóegyenleg” menüpontban le lehet kérdezni az e-önkormányzati weboldalon (Budapest kivételével): https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap
Átutalás közleményébe minden utalásnál a vállalkozásod adószámát tüntesd fel!
2021-ben az iparűzési adó csökkent az átmeneti szabályok szerint, ezért lehet, hogy kevesebbet kell idén utalnod, mint amit eddig megszoktál.

A budapesti székhelyű vállalkozások helyi adó, iparűzési adó egyenlegüket az e-önkormányzat oldalon nem tudják megtekinteni. Budapesti székhelyű vállalkozók számára az e-önkormányzat helyett még mindig kizárólag a Webadó oldalon keresztül van lehetőség az adóegyenleg lekérdezésére és az adó bankkártyával történő kifizetésére.

A budapesti székhelyű vállalkozások helyi adóegyenlegüket kizárólag a „webadó” felületen tudják még mindig lekérdezni és kártyával akár rendezni.
Webadó elérhetősége: https://ssl.budapest.hu/web_hair/
Az esedékes adófizetési határidő márciusban: 2021. március 16.! Bankkártyás fizetés megoldott (EFER).

II. Kamarai tagdíj

A kamarai tagdíjat 2021. március 31-ig egyszeri 5.000 Ft díjat kell utalni a székhelyed szerint illetékes megyei kereskedelmi kamara bankszámlájára.
A tagdíj egyenleget, esetleg fennálló tartozásodat – adószámoddal belépve – itt tudod ellenőrizni: https://www.kamreg.hu/mkkir/index.html 
A kamarai bankszámlaszámok itt találhatóak: https://mkik.hu/a-teruleti-kamarak-bankszamlaszama-es-kapcsolat 
Átutalás közleményébe minden utalásnál a vállalkozásod adószámát tüntesd fel!
Az esedékes adófizetési határidő márciusban: 2021. március 31.!

III. Gépjárműadó

gépjárműadót átvette a NAV 2021-től. A gépjárműadó határozatok kézbesítését megkezdték. Postán vagy elektronikusan várhatóan minden gépkocsival rendelkező megkapja március végéig legkésőbb.
Gépjárműadó fizetési határidők: 2021. április 15. és szeptember 15. 
(Ez most egy átmeneti szabály. 2022-től ismét március 15. és szeptember 15. lesz az esedékesség!)
NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára
10032000-01079160
Átutalás közleményébe minden utalásnál az adóazonosítódat tüntesd fel!
Bankkártyás fizetés is megoldott az NAV ebev rendszerén keresztül (EFER).

IV. eSZJA – személyi jövedelemadó bevallás 2020.

Már nem kell sokat várnunk! 2021. március 15-től elérhetőek lesznek a 2020. évi személyi jövedelemadó bevallások az e-szja felületen is, amelyet az adóhatóság a munkáltató, kifizetők könyvelőinek és bérszámfejtőinek hála tud elkészíteni ebben az évben is. Köszönet érte a szakembereknek!
Az adókedvezmények, elkülönülten adózó ügyeletek (pl. ingatlanbérbeadás, ingatlan értékesítés) és más személyi jövedelemadó kérdések miatt érdemes szakember segítségét kérni!