A kamarai tagdíj vagy kamarai hozzájárulás fizetése minden vállalkozás számára kötelezető a hatályos jogszabályok szerint. Az egyéni és társas vállalkozó, amely főtevékenysége alapján nem tartozik az agrárkamara törvény hatálya alá, tehát nem mezőgazdasági tevékenységet végez, a gazdasági kamara törvény hatálya alá tartozik.

Agrárkamarai tagságra kötelezettek: őstermelő, az agrárgazdasági tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, továbbá a földművesként nyilvántartott személy.

Gazdasági kamarai tagságra kötelezett az az egyéni vállalkozó, aki nem agrárkamarai tagságra kötelezett.

Kamarai regisztráció induló vállalkozások esetében

A kamarai tagsághoz az egyéni vagy társas vállalkozás indítását követően 5 napon belül a székhely szerint illetékes megyei gazdasági kamaránál be kell jelentkezni. Az online regisztráció a kamarák honlapján megtalálható. A kamarai regisztráció mellett évente 5.000 forint kötelező tagsági díjat kell fizetni a székhely szerint illetékes megyei gazdasági kamara megadott számlaszámára minden év március 31-éig.

Kamarai tagdíj fizetése már működő vállalkozások esetén

A kamarai tagdíjat 2021. március 31-ig egyszeri 5.000 Ft díjat kell utalni a székhelyed szerint illetékes kereskedelmi kamara bankszámlájára.
A tagdíj egyenleget, esetleg fennálló tartozásodat – adószámoddal belépve – itt tudod ellenőrizni: https://www.kamreg.hu/mkkir/index.html 
A kamarai bankszámlaszámok itt találhatóak: https://mkik.hu/a-teruleti-kamarak-bankszamlaszama-es-kapcsolat 
Átutalás közleményébe minden utalásnál a vállalkozásod adószámát tüntesd fel és a “kamarai hozzájárulás” szöveget!